06 112 303 92 Call Bel met David Call

Wel of geen automatische WordPress updates instellen

De wondere wereld van WordPress Plugins

Je neemt een hap van je cracker met belegen kaas. Vervolgens een slok goede cappuccino. Al je aandacht gaat in de vroege ochtend naar het journaal. Wat je niet door hebt, is dat jouw webshop niet meer werkt en de omzet volledig stil ligt zonder dat je het door hebt.

Tegenwoordig ontkom je er haast niet meer aan om gebruik te maken van plugins in WordPress. Met gemak een contactformulier opzetten, jouw webshop opzetten met WooCommerce of direct Whatsapp contact via de chat knop. De kant en klare plugins zorgen ervoor dat jij ‘zorgeloos’ ervoor kunt zorgen dat jouw bezoeker de informatie krijgt die hij wilt.

Hackers hebben een enorm bereik

WordPress en zijn plugins zijn enorm populair. Wereldwijd door wel zo’n 75 miljoen bloggers. Het is dus ook zeer aantrekkelijk voor kwaadwillige bezoekers om hun aandacht te richten op zwakheden in de software. Deze verantwoordelijkheid nemen de bouwers van het platform en de losse plugins dus ook serieus. Door regelmatig nieuwe versies uit te brengen en zo de zwakke schakels eruit te halen, blijft de software veilig.

Automatische updates

wordpress auto update plugins

Sinds WordPress 5.5 is het mogelijk om plugins automatisch bij te laten werken. Voor kleinere blogs en promotionele websites biedt dit een goede oplossing om ervoor te zorgen dat je website altijd up to date is.

Er zijn wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden, zoals:

Wel of geen automatische updates voor jou?

Afhankelijk van jouw situatie, is het mogelijk om dit op verschillende manieren op te lossen.

Heb jij een webbeheerder? Zet de automatische updates dan uit en zorg ervoor dat er frequent een update moment gepland wordt.

Geen webbeheerder maar wel handig met WordPress? Dan kun je de plugins die niet kritiek zijn voor jouw websitebeleving automatisch laten updaten. Zorg er vervolgens voor om de kritieke plugins frequent te laten updaten.

Geen webbeheerder en je focus op je bedrijf willen houden? Zorg ervoor dat je met regelmaat een update laat uitvoeren door een specialist. Hier betaal je per update sessie een eenmalig bedrag voor. Op deze manier blijft jouw website veilig en up-to-date.

Is het langer dan 3 maanden geleden dat jouw website is bijgewerkt?

Dan is het tijd om deze bij te werken. Heb je hierbij hulp nodig? Bel David of vraag een advies aan